Klikgebit op implantaten


Misschien heeft u een kunstgebit dat steeds losser gaat zitten
of heeft u door uw kunstgebit te veel of juist te weinig speeksel in uw mond. Mogelijk ervaart u dat u met uw prothese moeilijker kauwt. Aan deze vervelende klachten maakt een zogenaamd klikgebit een einde. 

Comfortabele prothese

Waar een kunstgebit wordt vastgemaakt met kleefpasta, wordt een klikgebit vastgeklikt op een staafje of op twee X implantaten met drukknopjes. Zo ontstaat een comfortabele overkappingsprothese, die u eenvoudig uit de mond kunt nemen om schoon te maken. Met een klikgebit kunt u weer op eigen kracht kauwen.

Volledig pijnloos

De behandeling is toe te passen voor zowel de onderkaak als de bovenkaak. Het plaatsen van de implantaten is volledig pijnloos. Na de behandeling kan uw bestaande prothese, na een kleine aanpassing, meestal direct weer in uw mond terug geplaatst worden. 

Plaatsen van drukknopjes

Enkele weken later worden de drukknopjes (of een staafje) op uw implantaten geplaatst.Uw bestaande kunstgebit wordt opnieuw aangepast en kan meteen weer worden gedragen. Deze behandeling duurt maximaal een kwartier. 

Uw nieuwe klikgebit

Tenslotte maakt u met uw tandprotheticus of tandarts nog ongeveer vijf afspraken om uw nieuwe klikgebit aan te meten. Deze nieuwe prothese (meestal alleen de onderprothese) klikt met een klemmetje vast op het drukknopje dat op uw implantaten is geschroefd. Deze nieuwe prothese kan niet meer schuiven in de mond of spontaan losschieten en drukt ook niet meer zo hard op uw tandvlees.